2005年10月自考英语(二)冲刺模拟题及答案(三)

发布于:2021-06-15 08:57:30

2005 年 10 月自考英语(二)冲刺模拟题及
答案(三)
Ⅰ.Vocabulary and Structure (10 points, 1 point for each item)
从下列各句四个选项中选出一个最佳答案,并在答题纸上将相 应的字母涂黑。
1. In addition, a second doctor must confirm that these criteria has been met and the death must ______ to the police department.
A. report B. be reported C. reporting D. having reported 2. A car accident ______him from playing football. A. enabled B. abled C. disabled D. unabled 3. The robber is ______ capital punishment. A. deserving B. deserved C. deserving of D. deserved of 4. The music becomes as loud and ______as the human ear could stand. A. penetrating B. concentrating C. puncturing D. conciliating 5. These are the robots ______ for the reduction in job related injuries in this new industry.
1

A. respond B. responsive C. responsory D. responsible 6. Schools usually set ______ their educational objective the attainment of a balanced development of a person. A. to B. in C. with D. as 7. He was ______to director. A. accelerated B. lifted C. raised D. promoted 8. There is the apparent______ that the effective cause of the high proportion of the old is births rather than deaths. A. parable B. parade C. paradise D. paradox 9. A major party nominee has the ______ advantage of support from the party faithful. A. critic B. criticise C. critical D. criticism 10. When it ______ to the latest researches into heart disease, I haven’t the slightest idea. A. talks B. speaks C. tells D. comes Ⅱ. Cloze Test (10 points, 1 point for each item)
根据上下文 要求选出最佳答案,并在答题纸上将相应的字母涂黑。
Nature has a perfect system for recycling water. Water is used again and again. It falls as rain. Then it goes one of three places. It might seep slowly through the soil 11 it soaks through into the natural reservoirs underground. It might
2

disappear into the air by 12 quickly. It might run off into streams to rivers and to the oceans.
There is a problem 13 this recycling system. It is a balance that can be easily upset by people. Nature’s recycling system can work well 14 people work with the system—not against it. Some ways that people 15 with nature are easy to understand. Dirty sewage water from homes and factories must not 16 with drinking water. People would get sick from drinking dirty water.
There are other ways that people hinder nature. Some of these ways are not so easy to understand. 17 , a marshy bog may not be good for everything, but it serves an important purpose. The soft, wet soil of a bog(沼泽) 18 water to reach the underground reservoirs. What happens to the balance of nature if the bog is filled in? Many housing development projects have been built where marshes once were.
The 19 of the houses are likely to have problems. They are likely to fill up with water, to flood in 20 seasons. Huge storm sewers are built to carry away with the water from wet areas. These huge pipes prevent wet basements in the houses of the community.
11. A. because B. if C. after D. as
3

12. A. evaporating B. being evaporated C. having been evaporated D. being evaporating 13. A. of B. with C. through D. from 14. A. only before B. unless C. although D. only if 15. A. accord B. concern C. interfere D. intervence 16. A. separate B. clean C. mix D. filter 17. A. To start with B. To name just a few C. For example D. In contrast 18. A. forbids B. discourages C. prevents D. allows 19. A. basis B. base C. basic D. basements 20. A. dry B. snowy C. rainy D. misty Ⅲ.Reading Comprehension (30 points, 2 points for each item)
一个最佳答 案,并在答题纸上将相应的答案涂黑。
Passage One Questions 21 to 25 are based on the following passage. When your parents advise you to “get an education” in order to raise your income, they tell you only half the truth. What they really mean is to get just enough education to provide manpower for your society, but not so much that you prove an embarrassment to your society.
4

Get a high school diploma, at least. Without that, you will be occupationally dead unless your name happens to be George Bernard Shaw or Thomas Alva Edison, and you can successfully dropout in grade school.
Get a college degree, if possible. With a B.A. , you are on the launching pad. But now you have to start to put on the brakes. If you go for a master’s degree, make sure it is an M.B.A. , and is famous. Law of diminishing returns begins to take effect.
Do you know, for instance, that long haul truck drivers earn more per year than full professors? Yes, the average 1977 salary for those truckers was $24,000.
While the full professors managed to earn just $23,030. A Ph. D. is the highest degree you can get. Except for a few specialized fields such as physics or chemistry where the degree can quickly be turned to industrial or commercial purposes, if you pursue such a degree in any other field, you will face a dim future. There are more Ph.D.s unemployed or underemployed in this country than any other part of the world. If you become a doctor of philosophy in English or history or anthropology or political science or languages or—
5

worst of all—in philosophy, you run the risk of becoming overeducated for our national demands. Not for our needs, mind you, but for our demands.
Thousands of Ph.D.s are selling shoes, driving cars, waiting on table, and endlessly filling out applications month after month. They may also take a job in some high school or backwater college that pays much less than the janitor earns.
You can equate the level of income with the level of education only so far. Far enough, that is, to make you useful to the gross national product, but not so far that nobody can turn much of a profit on you.
21. According to the writer, what the society expects of education is to turn out people who ______.
A. will not be a disgrace to society B. will become loyal citizens C. can take care of themselves D. can meet the nation’s demands as a source of manpower 22. Many Ph.D.s are out of job because ______. A. they are improperly educated B. they are of little commercial value to their society C. there are fewer jobs in high schools
6

D. they prefer easier jobs that make more money

23. The nation is only interested in people ______.

A. with diplomas

B. who specialize in physics and chemistry

C. who are valuable to the gross national product

D. both A and C

24. Which of the following is not true?

A. Bernard Shaw didn’t finish high schools,nor did

Edison.

B. One must think carefully before pursuing a master’

s degree.

C. The higher your education level,the more money

you will earn.

D. If you are too well

educated,you ’ ll be

overeducated for society’s demands.

25. The writer sees education as ______.

A. a means of providing job security and financial

security and a means of meeting a country’s demands for

technical workers

B. a way to broaden one’s horizons

C. more important than finding a job

D. an opportunity that everyone should have

7

Passage Two Questions 26 to 30 are based on the following passage. What are the specific traits that will assist executives to climb the ladder of success? Opinions vary widely. Given approximately equal qualifications and circumstances, some claim the success factor is largely a matter of luck—being in the right place at the right time. Others speak of an almost crazy devotion to work, combined with a degree of ruthlessness. One “expert” maintains that it’s undoubtedly a matter of how much education your mother had. To make it big, executives must possess four basic skills: First, drive. Business success takes an unusual amount of energy. A successful executive—almost by definition—is a striver. He will get tense when he is not striving. Second, people sense. Some say being able to judge people is more important than a high IQ. The skill can be instinctual ( 本 能 的 ), but in most cases it is painstakingly learned.
Third, communications ability. Different executives make themselves understood in different ways. Some transmit ideas
8

best face to face; others are masters of the telephone call; still others are persuasive writers. One way or another, they all communicate clearly.
Fourth, calm under pressure. No businessman will get very far if he chokes up.
26. Some people claim that besides hard work,the success also requires ______.
A. equal qualifications B. specific traits C. much education D. a degree of cruelty 27. According to the passage,a high IQ is ______. A. instinctual B. painstakingly learnt C. inborn D. more trivial than people sense 28. The successful executives must ______. A. transmit ideas face to face B. depend on telephones C. be persuasive writers D. express themselves distinctly 29. Which of the following statements is TRUE?
9

A. Every businessman possesses these four skills. B. When a striver stops his devotion to work,he will feel
quite at ease. C. These basic skills are not instinctual at all. D. Mother’s education has undoubted effect on her
child’s success. 30. What’s the main idea of the passage? A. Four skills for successful executives. B. Some opinions about the success. C. Specific traits for successful executives. D. Qualifications and circumstances for climbing the
ladder. Passage Three Questions 31 to 35 are based on the following passage. As the pace of life continues to increase, we are fast
losing the art of relaxation. Once you are in the habit of rushing through life, being on the go from morning till night, it is hard to slow down. But relaxation is essential for a healthy mind and body.
Stress is a natural part of everyday life and there is no way to avoid it. In fact, it is not the bad thing it is often supposed to be. A certain amount of stress is vital to provide
10

motivation and give purpose to life. It is only when the stress gets out of control that it can lead to poor performance and ill health.
The amount of stress a person can withstand depends very much on the individual. Some people are not afraid of stress, and such characters are obviously prime material for managerial responsibilities, others lose heart at the first sign of unusual difficulties. When exposed to stress, in whatever form, we react both chemically and physically. In fact we make choice between “flight or fight” and in more primitive days the choices made the difference between life or death.The crises we meet today are unlikely to be so extreme, but however little the stress is, it involves the same response. It is when such a reaction lasts long, through continued exposure to stress, that health becomes endangered. Since we can’t remove stress from our lives (it would be unwise to do so even if we could),we need to find ways to deal with it.
31. People are finding less and less time for relaxing themselves because ______.
A. they regard working as their greatest enjoyment B. they believe that work is superior to relaxation C. they are traveling fast all the time
11

D. they are becoming busier with their work than even before
32. According to the author,the most important character for a good manager is his ______.
A. unyielding will to hold out stress B. knowing the art of relaxation C. high sense of responsibility D. having control over performance 33. Which of the following statements is TRUE,according to the passage? A. We can find quite a few ways to avoid stress. B. Stress is always harmful to people’s health. C. It’s easy to change the habit of keeping oneself busy with work. D. Different people can bear different amount of stress. 34. In the last sentence of the passage,“do so” refers to______. A. “expose ourselves to stress” B. “find ways to deal with stress” C. “remove stress from our lives” D. “establish links between diseases and stress” 35. According to the author, the right attitude toward
12

stress is______. A. to avoid it B. to regard it as a vital motivation C. to try to cope with it D. to find some relaxation
PART TWO Ⅳ. Word Spelling (10 points, 1 point for two items ) 作为提示,每个单词的词类、首
字母及字母数目均已 给出。请将完整的单词写在答题纸上。 36. 争辩;争论 v . a__ __ __ __ 37. 有说服力的;令人信服的 a . c__ __ __ __ __ __ __ __ __ 38. 易受伤的;易受害的 a . v__ __ __ __ __ __ __ __ __ 39. 到国外;在国外 ad . a__ __ __ __ __ 40. 参与者 n . p__ __ __ __ __ __ __ __ __ __ 41. 集合;组装 v . a__ __ __ __ __ __ __ 42. 认出;承认 n . r__ __ __ __ __ __ __ __ __ __ 43. 目的地;终点 n . d__ __ __ __ __ __ __ __ __ __ 44. 忽视;忽略 v . n__ __ __ __ __ __ 45. 民主的 a . d__ __ __ __ __ __ __ __ __ 46. 乱丢 v . l__ __ __ __ __ 47. 鲜明地;生动地 ad. v__ __ __ __ __ __
13

48. 赌博;投机 v . g__ __ __ __ __ 49. 同情;怜悯 n . c__ __ __ __ __ __ __ __ __ 50. 宇宙的;普遍的 a . u__ __ __ __ __ __ __ __ 51. 发言人;代言人 n . s__ __ __ __ __ __ __ __ 52. 垄断;专卖 n . m__ __ __ __ __ __ __ 53. 排队 n./v. q__ __ __ __ 54. 无论如何;不顾 ad . r__ __ __ __ __ __ __ __ __ 55. 谚语;格言 n . p__ __ __ __ __ __ Ⅴ.Word Form(10 points, 1 point for each item)
答案写在答题纸 上。
56. Those cases are equally ______ (deserve) of attention. 57. The walls of ballrooms were covered with ______ (change) patterns of light. 58. The future robots can make decisions such as whether to discard defective parts in ______ (finish) products. 59. They also load and unload hot, heavy metal forms used in machines ______ (cast) automobile and truck frames. 60. It is essential that everything______ (be) decided in advance. 61. If only I ______ (have) more time to think about it.
14

62. He cannot be really happy if he is compelled by society to do what he does not enjoy______ (do).
63. The essential problem of man in a ______ (computerize) age remains the same as it has always been.
64. Do not picture yourself as anything, and you will drift like an ______ (abandon) ship at sea.
65. Candidates are particularly ______(concern) with winning the states which have the largest population. Ⅵ.Translation from Chinese into English(15 points, 3 points for each item)
66. 不论她如何说,我也不相信这个消息。 67. 格林先生退休后,由他的儿子接管他的生意。 68. 科学家们将必须提出增加世界粮食供应的新方法。 69. 我们系的每个学生都喜欢课外活动。 70. 它能经受时间的考验。 Ⅶ.Translation from English into Chinese(15 points)
答案写在答题纸上。 Most of us, when we reached our teens, started looking forward to the day when we would occupy places of our own, far from the confines of our families. We saw this moving away as a chance to strike out on our own , to grow, to spread out
15

wings and experience freedom. At the same time, we regarded this independence as temporary—the thing to do until we found the perfect mate and married. Over the years, many millions of people have made this passage from one family to another, with just a brief, often nervous interval of independence in between. But recently, more and more people have begun to challenge the concept that living together is better than living alone. Being single is now accepted as an alternative lifestyle — one that is natural, rewarding, and complete. In fact, being single has become almost fashionable.
参考答案 Ⅰ. Vocabulary and Structure (10 points, 1 point for each item ) 1. B 2. C 3. A 4. A 5. D 6. D 7. D 8. D 9. C 10. D Ⅱ. Cloze Test (10 points, 1 point for each item) 11. D 12. A 13. B 14. D 15. C 16. C 17. C 18. D 19. D 20. C Ⅲ. Reading Comprehension (30 points, 2 points for each item) 21. D 22. B 23. C 24. C 25. A
16

26. D 27. D 28. D 29. D 30. C 31. D 32. A 33. D 34. C 35. C Ⅳ. Word Spelling (10 points, 1 point for two items) 36. argue 37. convincing 38. vulnerable 39. abroad 40. participant 41. assemble 42. recognition 43. destination 44. neglect 45. democratic 46. litter 47. vividly 48. gamble 49. compassion 50. universal 51. spokesman 52. monopoly 53. queue 54. regardless 55. proverb Ⅴ. Word Form (10 points, 1 point for each item ) 56. deserving 57. changing 58. finished 59. casting 60. (should) be 61. had 62. doing 63. computerized 64. abandoned 65. concerned Ⅵ. Translation from Chinese into English (15 points, 3 points for each item ) 66. Despite what she says, I don’t believe the news. 67. When Mr. Green retired, his son took over the business from him. 68. Scientists will have to come up with new methods of increasing the world’s food supply. 69. In our department, every student goes in for after school activities.
17

70. It can stand the test of time. Ⅶ. Translation from English into Chinese (15 points) 我们大多数人到了十几岁的时候,就开始向往有一天能有自己 的独立空间,从而离开家庭的束缚。 我们把离开家看做是独立生活、 长大成人、展翅飞翔和体验自由的机会。但与此同时,我们认为这种 独立只不过是在我们找到满意的伴侣并结婚之前的暂时的事情。这些 年中,几百万人们都是这样从一个家庭到另一个家庭过来的,中间经 历了一个短暂、并且常常是不知所措的独立阶段。但是最*,这种与 人住在一起比独居更好的观念正开始受到越来越多的人们的挑战。独 身现在被人们看做是生活方式的另一种选择——这种生活方式是合 乎自然的,有意义的,而且是没有什么缺陷的。实际上,独身已经变 得*乎流行起来了。 2005 年 10 月自考英语(二)冲刺模拟题及答案(三) 相关内容:
18


相关推荐

最新更新

猜你喜欢